torstai 27. heinäkuuta 2017

Noutopöytä iholle

Hei vaan taas, rakas, ihana lukijani!

Tällä kertaa on taas kerran luvassa tuotearvostelu, mutta toivottavasti kiinnostava sellainen! Suunnitelmissani on kyllä kirjoitella muutakin sisältöä blogiini (esimerkiksi ihonhoitorutiiniineistani), mutta aika on rajallinen ja tahdon ainakin ehtiä kertomaan kaikista niistä tuotteista, joita olen testaillut.


Tänään vuorossa on hurjaa vauhtia kulttimaineeseen nousseen The Ordinary - merkin "Buffet"-seerumi. Tämä ihonhoitotuote on sujahtanut vähän Cosrx BHA Blackhead Power Liquidin (postaukseeni tästä) tavoin käyttöön niin, että sen olemassaoloa ei oikeastaan ole juuri muistanutkaan. Tästä syystä en ole muistanut kirjoittaa siitä tänne blogiinkaan, vaikka olemme olleet tuttuja jo useamman kuukauden. No, nyt, vihdoin ja viimein, on aika!


The Ordinary kuuluu useita merkkejä omistavan kanadalaisen Deciem-yhtiön alaisuuteen, ja on niistä edullisin. The Ordinaryn ideana on olla tavanomainen ja kaikkien saatavilla - ei turhia krumeluureja, vaan simppeleitä tuotteita ilman mitään ylimääräistä tai turhaa. Siksipä esimerkiksi väri- ja tuoksuaineet puuttuvat kokonaan. Deciemin tuotteita ei ole myöskään testattu eläimillä, mistä iso plussa! Ne ovat myös esimerkiksi sulfaatittomia ja parabeenittomia - woohoo! Lisää infoa kiinnostuneille löytyy tästä linkistä.


The Ordinarylla on saatavilla vaikka sun mitä tuotetta iholle, osa pidettyjä, osa vähän hudeiksi osoittautuneita. Hinnat ovat todella alhaiset, mikä osaltaan johtuu myös siitä, että usein tuote sisältää vain muutamaa aktiiviainetta. "Buffet" on tässä poikkeus sisältäen useampaa ihoa hoitavaa ainesosaa.



"Buffet"-seerumissa on siis useampaa ikääntymisen merkkejä vastaan taistelevaa "teknologiaa", kuten esittelysivulla kerrotaan (kannattaa tutustua niihin, pidän todella simppelistä ja selkeästä ulkonäöstä). Tässä suora kopio sivuilta, sillä näillä kieli- ja kemiantaidolla en edes yritä suomentaa litaniaa:

The technologies are Matrixyl 3,000 peptide complex (with palmitoyl tetrapeptide-7), Matrixyl Synthe'6 peptide complex (with palmitoyl tripeptide-38), Syn-Ake peptide complex (with dipeptide diaminobutyroyl benzylamide diacetate), Relistase peptide complex (with acetylarginyltryptophyl diphenylglycine), Argirelox peptide complex (with acetyl hexapeptide-8, pentapeptide-18), Probiotic complex (with lactococcus lactis lysate), in a base of 11 skin-friendly amino acids and multiple hyaluronic acid complexes. 



Hauskana knoppitietona kerrottakoon, että listalla komeileva Syn-Ake on aine, joka jäljittelee erään kyylajin myrkkyä (se on siis synteettinen, eli kemiallisesti tuotettu aine, käärmeitä ei ole käytetty - "Buffet" onkin sekä vegaaninen että cruelty free!). Kaikkiaan noita hienonkuuloisia ainesosia on yhteensä 25,1% koko puhvetista, eli pelkkää vettä seerumi ei ole.


Tässäpä vielä seerumin koko sisällys:

Aqua (Water), Glycerin, Lactococcus Ferment Lysate, Acetyl Hexapeptide-8, Pentapeptide-18, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-38, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Acetylarginyltryptophyl Diphenylglycine, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Sodium Hyaluronate, Allantoin, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Phenylalanine, Arginine, Aspartic Acid, Trehalose, Fructose, Glucose, Maltose, Urea, Sodium PCA, PCA, Sodium Lactate, Citric Acid, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Carbomer, Polysorbate 20, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Ethoxydiglycol, Sodium Benzoate, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.



"Buffet" tulee 30 millilitran pipettipullossa ja se maksaa Deciemin omilla sivuilla 14,80 e. Hinta on The Ordinaryn mittapuulla korkea, mutta eihän se kyllä kallis ole! Etenkin, kun yli 25 euron tilaukset lähtevät Deciemiltä ilman postikuluja. 


Tätä peptidiseerumia (peptidi = lyhyt aminohappoketju) mainostetaan nimenomaan anti-age-tuotteena, ja pakkauksessa tuotteen luvataankin hyökkäävän ryppyjä ja ilmejuonteita vastaan, kosteuttavan ihon pintakerroksia ja hoitavan epätasaisuuksia. Mainio monitoimineste siis! 



Koostumukseltaan "Buffet" on väritöntä geelimäistä nestettä. Ihan vettä tämä ei siis ole, vaan vähän jähmeämpää kamaa. Ihonhoitotuotteissa sääntönä on, että mitä juoksevampaa, sitä helpommin imeytyvää - niin toki sanoo jo järkikin. Aivan ihanteellinen tämän seerumin imeytyvyys ei siis ole, ja kasvot jäävät aivan minimaalisen aavistuksen tahmeiksi levityksen ja taputtelun (taputtelu on tärkeää tuotteen imeytymisen kannalta!) jälkeen. Ajan kuluessa tahmeus toki katoaa, mutta kaikki tehoaineet eivät siis pääse kunnolla imeytymään ihoon. 

Myös tehoaineiden molekyylikoolla on väliä (tästä hyvä esimerkki on hyaluronihappo) siinä, kuinka syvällä ihossa aine pääsee vaikuttamaan ja kuinka kestäviä tulokset ovat. Pelkkä ryppytaisteluaineen löytyminen sisällysluettelosta ei siis takaa välttämättä huimia tuloksia, vaan tärkeää on myös se, missä muodossa aine esiintyy tuotteessa. En kuitenkaan ole pätevä analysoimaan esimerkiksi tätä kyseistä seerumia sen tarkemmin, sanon vain, että aivan sokeasti sen rypynpoistovoimaan ei kannata luottaa, vaikka varmasti se jotain tekeekin. 

Kauneusbloggaajan kynnet kuosissa! 
"Buffet" tuntuu hyvältä iholla. Se on kosteuttavaa olematta mitenkään liian tuhtia. Rasvoittuva ihonikin on nauttinut tästä suuresti. Ryppyjä minulla ei (vielä - koputan puuta) kauheasti ole, eikä siksi kokemusta aineen vaikutuksesta ryppyihin, mutta ainakin kosteuttavan ominaisuutensa ansiosta uskoisin tämän seerumin tuovan edes hetkittäistä helpotusta ryppyihin ja kimmoisuuden häviämiseen. Seerumin ennaltaehkäisevästä vaikutuksesta ryppyjä vastaan en osaa sanoa ennen kuin muutaman vuosikymmenen päästä, eli odotelkaa rauhassa! Naamani on myös selkeästi vähemmän punainen kuin aiemmin, eli tämä noutopöytä näkyy tehonneen myös ihoni sävyyn tasoittavasti. Jes! 


Itselläni "Buffet" on käytössä melkeinpä päivittäin, joskus jopa kaksi kertaa päivässä. Hyvin riittoisaa seerumi on, se täytyy myöntää. 1-2 tippaa riittää mainiosti koko kasvoille, eli geelimäisyydestään huolimatta tuote leviää iholle sujuvan sutjakasti.  30 ml pullo on minulla nyt kohta 3 kk käytön jälkeen puolessa välissä, eli hyvin on riittänyt! 
Viivin viikon vinkki: ota tuotekuvat, kun tuote on vielä uusi ja pakkaus kuosissaan! 
Kaiken kaikkiaan sanoisin, että The Ordinaryn "Buffet" on mainio perusseerumi. Ihmeitä se ei tee, mutta hoitaa ja kosteuttaa ihoa kuitenkin sangen tehokkaasti. Tämä tulee luultavasti olemaan seerumi, jota pidän aina varastossani, sillä hinta-laatusuhde on mainio ja tuote toimiva silloin, kun ihoni ei kaipaa mitään erityistä huolenpitoa (siis ei ole esimerkiksi kuin finnimiinakenttä). Miksi käytän nuorena naisena anti-age-tuotteita? Koska kuten vanha kiinalainen sananlasku sanoo, kaivoa pitää alkaa kaivaa ennen kuin on jano. 


Tosin minä mikään nuori ole. Taas vuoden vanhempi. Vietin siis äskettäin synttäreitäni, ja juhlan kunniaksi tilasin muutaman The Ordinaryn tuotteen testattavakseni. "Buffet" ja Rose Hip Seed Oil (postaukseeni tästä) saavat rinnalleen Lactic Acid 5% + HA 2% ja Alpha Arbutin 2% + HA -tuotteet. Tulevaisuudessa on siis luvassa lisää The Ordinary -arvosteluita! 

Xoxo Viivi 

Onko The Ordinary sinulle jo tuttu? 

4 kommenttia:

  1. Jee, hyvä tietää että kyseessä ihan kelpo tuote, tilasin nimittäin tämän(kin) juuri tällä viikolla täydentämään The Ordinary kokoelmaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä ollut tyytyväinen! Toivottavasti sinäkin! 😊💖

      Poista
  2. En oo kokeillut, mutta voisin harkita kokeilua :)

    VastaaPoista