torstai 20. heinäkuuta 2017

Korealainen kulttiputsari

Tänään tartutaankin taas vaihteeksi ab-yhteisön (asian beauty eli aasialainen kauneus) yhteen kulttituotteeseen, eli korealaisen Banila co. -merkin Clean It Zero Original -puhdistusaineeseen. Kyseessä on sorbettimainen kasvojenpuhdistusvoide, öljyputsari, eli se ensimmäinen ihonhoitotuote, joka lätkätään naamaan päivän aluksi tai päättyessä, eli ihonhoitorutiinin alkaessa. Kaksoispuhdistuksesta puhuin aiemmin arvioidessani L'Oréalin uusia puhdistusaineita, joten jos aihe kiinnostaa, klikkaa tästä.


Kaksoispuhdistus yksinkertaisesti selitettynä: ensin öljypohjainen putsari putsaamaan rasvat ja talit ja muut, ja sitten geeliputsari putsaamaan loput mömmöt. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan kaksoispuhdistusta, monelle se on ollut ihon kunnon suhteen käänteentekevä homma.


No mutta. Takaisin aiheeseen, eli Clean It Zeroon. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy toki pakettiin. Kaunis vaaleanpunainen värimaailma viehättää itseäni kovin, ja simppeli ruusukultaan vivahtava purkin kansi on suorastaan viehättävä. Joskus se käyttökokemus on tuotepakkauksesta ja sen ulkomuodostakin riippuvainen. Lisäksi kannellinen purkki on varmasti ainoa järkevä tapa säilyttää tämänkaltaista jähmeää tuotetta. Mukana tulee välikansi ja siihen päälle nasahtava lasta, jota ilman tämän putsarin käyttö olisi (jos ei mahdotonta, niin ainakin) paljon hankalampaa ja epämiellyttävämpää. Ja epähygieenisempää tietysti.



Lastalla saa helposti napattua tuotetta sopivan määrän. 

Tuotepakkauksessa tätä putsaria siis luonnehditaan sorbettimaiseksi, mikä kyllä onkin ihan näpsäkkä ilmaus. Mielleyhtymä kookosöljyyn on myös hyvin voimakas: kiinteä, jähmeänpehmeä mömmö, joka sulaa iholla öljyksi. Tosiaan: kun Clean It Zeroa alkaa hieroa iholle, se sulaa hetkessä nestemäiseksi. Jännää! Veden kanssa reagoidessaan tämä öljy muuttuu vielä aavistuksen maitomaiseksi, eli se on oikea ihonhoitomaailman Transformer (tähän se Transformers-laulun "Transformers dö-dö-dö-dö-döööö")!

Purkista. Huomaa kämmenselkä. Ymmärrät myöhemmin. 

Levittämisen jälkeen. 

Veden kanssa. 

Tuoksu tuotteessa on mieto ja miellyttävä. Miellyttävä tuoksu tosin kertoo usein siitä, että tuotteessa on lisättyä hajustetta, ja niinhän sitä tässäkin on. Yhyy. Onneksi se on vasta viimeisenä sisälmyslistassa! Tuotteen yhtenä raaka-aineista on vadelmanlehtiuute, ja tuoksukin on siitä johdettuna hennon vadelmainen - ainakin omaan nenääni. Muutenkin tuote sisältää useita kasviuutteita, eli luonnollisia raaka-aineita: putsarin sisältämä papaijauute esimerkiksi auttaa esittelyn mukaan poistamaan kuollutta ihosolukkoa.

En ymmärrä mitään. 

En edelleenkään ymmärrä mitään. Onneksi on Cosdna! 

Cosdna-analyysi näyttää inci-listan tiimoilta sangen hyvältä, mutta onhan siinä yksi iso mutta (muutaman pienemmän rinnalla): raaka-aineissa komeilee säilöntäaineena käytetty butyyliparabeeni. Parabeenien käyttö on vähän riskaabelia, sillä niiden turvallisuudesta ei ole vielä tarpeeksi tietoa. Ne on kuitenkin yhdistetty esimerkiksi kosketusallergiaan ja rintasyöpään, niillä on estrogeenisia vaikutuksia ja ne lisäävät UV-B-säteilyn tuhoja iholla (lisää juttua THL:n artikkelissa). Samoin hapettumisenestoaineena käytetty BHT eli butyylihydroksitolueeni, jota tästäkin tuotteesta siis löytyy, voi aiheuttaa yliherkkyysreaktioita.



Codna-analyysissä kannattaa muuten kiinnittää huomiota siihen, että tämän öljyputsarin ainesosien akneluokitukset ovat yhtä ykköstä lukuunottamatta nollaa! Eli: aknesta ja rasvoittuvasta ihosta kärsivät, muistakaa edelleenkin: öljy tai öljypitoinen ei tarkoita automaattisesti vihollista!


No. Kuinka tätä sitten käytetään? Tuotteen mukana tulee näpsäkkä paperiläpyskä, joka sisältää myös käyttöohjeet. Tuotetta siis otetaan mukana tulevalla lastalla sopiva määrä ja laitetaan se kädelle (kämmenselälle, se on kuulkaas kosmetiikkamaailmassa tärkeää: kaikki tuotteet kokeillaan ja laitetaan iholle kämmenselän kautta, oli se kulloinkin tarpeellista tai ei, muutoin ei ole cool ja on tuomittu ikuiseen kadotukseen, tai ainakin kärsimään finnistä näkyvällä paikalla). Sitten putsari vain levitetään kuivalle iholle pyörivin liikkein ja annetaan tuotteen tehdä taikojaan. Lopulta kaikki kuona huuhdotaan pois tai poistetaan puhdistusliinalla. Itse laiskana tosin käytän tätä suihkussa ja laitan siksi aika usein märälle naamalle, mutta en ole huomannut puhdistustuloksissa merkittävää eroa.


Clean It Zeron luvataan pesevän hankalimmatkin meikkijäämät pois, ja niin se tekeekin. Olen vannoutunut vedenkestävän ripsivärin käyttäjä, ja tämä on ensimmäinen putsari (silmämeikin puhdistusaine poissuljettuna), joka poistaa kaiken maskaran silmistäni. Plussaa siis ehdottomasti tehokkuus ja se, että tämä soveltuu myös silmien puhdistukseen! 1/2 - 1 teelusikkaa riittää koko kasvoille, eli onhan tämä melkoisen riittoisaakin Tosin ei hinta-koko-suhde mielestäni ihan ideaali ole, sillä vajaa parinkympin purkki sisältää vain desin tuotetta. Itselläni tämä on kestänyt sangen pitkään, koska aamuisin pesen kasvoni pelkällä vedellä, eli tämä on ollut vain iltakäytössä.

Putsari naamassa. Aika öljyistä kamaa. 

Puhdistuksen tuloksena on meikistä ja kaikesta rasvaisesta puhdas iho, joka tuntuu hieman öljyiseltä. Tämän vuoksi öljyputsareiden jälkeen kannattaakin siis käyttää vaahtoutuvaa geelipuhdistusta, joka poistaa kaiken muun kökön ja öljynjäämät iholta.


Tämä originelliversio soveltuu hellävaraisuutensa ansiosta mielestäni jokaiselle ihotyypille (herkemmillekin, sillä herkkäihoinen äitinikään - terkkuja äitille! - ei tästä ihoärsytystä ole saanut), mutta kuten esitteessä seisoo, on tästä putsarista olemassa muutama variantti ihon erityistarpeiden hoitoon. Reseevatrol-, Radiance- ja Sebum-tuotteet on kohdennettu tietyntyyppisille ihoille antamaan erityistä hoitoa puhdistuksen yhteydessä.

Eri versioiden esittely. 

Pidänkö Clean It Zerosta? Kyllä pidän. Se on suhteellisen edullinen (Jolsen sivuilla about 20 dollaria per 100 ml - eBaysta kannattaa toki tsekkailla tarjouksia) ja miellyttävä käyttää. Sen lisäksi ehdottomasti plussaa hellävaraisesta tehokkuudesta ja kasviuutteista! Ja pinkistä! Inci-listassa vaanivat vähemmän kivat ainesosat syövät kuitenkin halukkuuttani ostaa tätä uudelleen. Tulen luultavasti tämän loppuun käytettyäni etsimään jonkin toisen oil cleanserin, jolla on vähän turvallisempi (parabeeniton) sisällysluettelo.

Kaiken kaikkiaan siis vallan mainio tuote, mutta parantamisenkin varaa on.


Vältteletkö parabeeneja?

Xoxo Viivi

4 kommenttia:

  1. En oo koittanut aasialaista kosmetiikkaa, mutta aina mielenkiinnolla luen niistä postauksia, sillä haluaisin kovasti kokeilla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Vaikka sitten siinä kyllä saattaa käydä niin, että jää koukkuun :D

      Poista
  2. Vaikuttaa tosi ihanalta, kaikki mitä kuvaillaan sorbettimaiseksi on mun mieleen :D

    VastaaPoista