keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Kookoskahvia iholle

Kahvikuorinnat ovat näemmä nykyisin kovassa huudossa - eikä syyttä. Sen lisäksi, että kahvi on iiiiiiiiihanaa, on sillä myös ihan oikeasti ihoa hoitavia ominaisuuksia. Kahvikuorinnanhan saa tehtyä ihan itsekin esimerkiksi käytetystä poroista ja kookosöljystä (tai oliiviöljystä tai vaikka ruokaöljystä tai vaikka kaikista sekaisin tai mistä nyt vaan haluaakin) ja ripauksesta sokeria, mutta meikätyttöhän se on aika laiska tekemään mitään diy-juttuja, mistä syystä edellisin Bette Box sisältöineen astui kuvioihin pelastavaksi enkeliksi. Tai no. Laatikoksi (tässä linkki boksipostaukseen).


Heinäkuun 2017 Bette Box sisälsi 30 g näytepussukan Body Boom -vartalokuorinta-ainetta, ja olin siitä enemmän, kuin innoissani - etenkin kun sain vielä kookosversion! Puolassa valmistettu Body Boom on juurikin kahvikuorinta-aine vartalolle, vieläpä sangen luonnollinen sellainen, joten pitihän sitä päästä heti testaamaan! Tuotteen luvataan auttavan taistelussa selluliittia ja raskausarpia vastaan, eli sehän on kuin tehty minulle. Toki tuloksien ilmaantuminen (jota epäilen valitettavasti aika tavalla - venynyttä ihoa ja arpia ei saa pois muulla kuin leikkaamalla, vippaskonsteja ei ole) vaatii useita käyttökertoja, mutta kuorinta tekee anyways hyvää iholle jo ihan lyhyelläkin tähtäimellä!

Body Boomin nettisivuilla kerrotaan, että tuotteen pääraaka-aine on kahvi, jonka luvataan mm. auttavan selluliitin ja elimistön myrkkyjen poistossa, taistelevan ihon ikääntymistä vastaan ja parantavan verenkiertoa. Kahvia kannattaa näemmä käyttää siis myös ulkoisesti. Ja tuoksu, totta kai, on hurmaava ja itsessään aisteja stimuloiva! Kuorinta-aineet sisältävät myös ruskeaa sokeria, joka auttaa säilyttämään ihon kosteutta ja auttamaan taistelussa tulehduksia vastaan. Toki sokerikiteet ovat myös hellästi kuorivia, eli kemiallisten ominaisuuksiensa lisäksi sokeri on myös fyysisesti sopiva lisä kuorintaan.


Ei kun vaan paranee! Kahvin ja sokerin lisäksi Body Boomin vartalokuorinnoissa on myös antioksidantteja sisältävää suklaata, joka kosteuttaa ja pitää ihon pehmeänä ja nuorekkaana. Kosteutta ja hoitavuutta tuovat myös makadamia-, argan- ja manteliöljy, joilla on monta monituista iholle suotuisaa ominaisuutta. Sen lisäksi kuorinnat sisältävät E-vitamiinia, joka on tämäkin ihon vanhenemista ehkäisevä ja antioksidanttinen. Yrityksen nettisivuilla esitellään myöskin Himalajan ruususuola, jota onkin kuorinnassa 2. eniten, ja jolla silläkin on huima määrä ihoa hoitavia ja suojaavia ominaisuuksia.

Miinuspuolena saamani kuorinnan ainesosissa on jo kolmanneksi listassa oleva hajuste (eli sitä on 3. eniten). Olisiko kyseessä sitten kookoksen aromi, en tiedä, mutta lisätty tuoksu on aina jotakin ylimääräistä ja periaatteessa hyödytöntä. Jaksan naputtaa tästä joka kerta, mutta koska olen enemmän ja enemmän luonnollisen ja luonnonmukaisen kannalla, en ilahdu koskaan lisätyistä tuoksuaineista. (Muoks! Yritys kertoi tuoksuaineiden tulevan ruoka-aineista, eli esimerkiksi kookoksen tuoksu tulee ihan oikeasta kookoksesta. Se on hyvä!)


Body Boomin värikkäästä imagosta pidän todella paljon. Niin pakkauksessa kuin nettisivuilla tuote esittelee itsensä minä-muodossa. Kuorinta-aine kertoo olevansa eläinystävällinen ja tehokas puolalaispoika, joka tarjoaa ihanan yhteissuihkutuokion. Hauska! Periaatteessa pidän myöskin tuotepakkauksesta, sillä se on sievä ja korostaa tuotteen luonnonmukaisuutta paperipussimaisella olemuksellaan. Kovin käytännöllinen pakkaus ei kuitenkaan valitettavasti ole. Rakeista kuorintaa on hankala kaapia pussista käteen tiputtelematta puolta sisällöstä suihkun lattialle. Aine jää lisäksi uudelleen suljettavan pussin mekanismin (mikälie sen virallinen nimitys) väliin niin, että pussia on hankala sulkea. Toki käyttö voi olla helpompaa isomman pakkauksen kanssa. Itselläni on tosiaan vain tuo pieni näytekokoinen pakkaus käsilläni. Kenties lusikasta olisi apua.

Päiväkahvit anyone? 

Sitten itse käyttökokemukseen, jota ei tosin ole vielä hirveästi kertynyt, mutta jonka kuitenkin haluan jo jakaa. Aivan ensimmäiseksi on pakko puhua tuoksusta. Koska kaikkeahan pitää aina ensin haistaa. Tämän oman kahvikuorintani tuoksu on huumaava sekoitus kahvia ja kaakaota ja kookosta. Nammmm! Muista versioista minua kiinnostaisi kokeilla erityisesti mangoa, koska rakastan sitä muutenkin (ja on mansikkaa ja minttua ja greippiä ja vaikka sun mitä). Mutta niin, eteenpäin. Koostumus on todella kahvinpurumainen ja melko kuiva. Toki tuote sisältää öljyjä, mutta ei niin paljoa, että se olisi huimasti vaikuttanut kuorinnan koostumukseen. Kannattaa ehkä lisätä kädelle vaikka vähän vettä, että tuotetta olisi helpompi levittää. Muutoin taas puolet tuotteesta on suihkun lattialla murusina.


Kuorinta ohjeistetaan levittämään märälle iholle suihkun yhteydessä. Se tulee levittää pyörivin liikkein ja antaa vaikuttaa 5-10 minuuttia ennen huuhtomista. Minulla on aina ongelmia odotella suihkussa aineiden vaikutusta, joten olen tuskin yltänyt edes 5 minuuttiin. Mutta levittämisen kanssa ei kyllä ollut ongelmia! Tuote on ihanan tuntuista vartalolla - pehmeää ja kuorivaa samaan aikaan, tehokkaan oloista ja hauskan näköistä. Kieltämättä ruskea aine vartalolla näyttää siltä, kuin suihkussa käydessä olisi käynyt vähän isompi vahinko, mutta eihän se menoa haittaa! Tuote sotkee toki, mutta se huuhtoutuu helposti pois niin suihkun lattialta kuin iholtakin. Nimensä mukaisesti tuote on tarkoitettu vartalon iholle - kasvoille tämä kuorinta on liian kovaa kamaa.

Vähän vettä päälle ja kuorinta hoituu hyvin. 

Käytön jälkeen ainakin käsiin jää ihana kahvin tuoksu, jota on hauska haistella. Jos ei tykkää kahvista, voi tilanne tietenkin olla vähän eri... Iho tuntuu Body Boomin jälkeen pehmeältä ja hoideltulta, kosteutetulta ja erityisen puhtaalta. Näin ainakin itsellä, sillä olen sangen huono kuorimaan vartalon ihoa tai muutenkaan hoitamaan sitä. Se on aivan selvästi kaivannut hellempää huolenpitoa! Ja kädet. Kasvojani kuorinnan jälkeen hoitaessani kummastelin hetken outoa fiilistä, kunnes tajusin, että kämmeneni ovat aivan mahdottoman pehmeät ja hoidetut. Vartaloa kuoriessa kädetkin saavat aikamoisen hoidon.


Kuten jo sanoin, selluliitin ja venymisarpien häivyttämisen suhteen en osaa vielä sanoa mitään. Voisin uskoa, että kuorinnan aiheuttama fyysinen stimulointi ja myös lukuisat hoitavat yhdisteet auttavat jonkin verran myös ihon syvempien kerrosten hoidossa, jos tuoretta käyttää suositellusti 2-3 kertaa viikossa useamman viikon ajan. Ihmeisiin en usko, joten luulen edelleenkin omistavani arpia ja selluliittia Body Boomin pidemmänkin käytön jälkeen. Se ei kuitenkaan haittaa, eikä vaikuta mielipiteeseeni negatiivisesti, koska ihmeitä on turha odottaa miltään tuotteilta.

Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen siihen, että tilasin Bette Boxin ja sain siten kokeiltavakseni tämän Body Boomin vartalokuorinnan. Jos on laiska valmistamaan kuorinta-aineita itse, tämä on aivan loistava ostos! Bette Boxin tuotelistassa 200 g pakkauksen ovh:ksi ilmoitetaan 18,90 e, ja ostopaikoiksi Sokokset ja oletkaunis-verkkokaupan. Ihan ilmaista tämä kuorinta ei ole, mutta hinta on mielestäni silti ihan okei, sillä tuote on kuitenkin melko riittoisaa (ei todellakaan tarvitse käyttää puolta pussia kerralla) ja omaa monia hyviä ominaisuuksia. Iltakahvit parhaimmillaan.
Suosittelen kokeilemaan kahvicocktailia iholle!


Ovatko kahvikuorinnat sinulle tuttuja?

Xoxo Viivi

Ps. Linkit eivät ole sponssattuja!

2 kommenttia:

  1. En oo vielä koittanut tota kuorintaa, mutta oon koittanut jotain pauligin murusia ja niistä sai ainakin ihan hyvät kuorinnat aikaseksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Käytetyt kahvinporot toimii varmasti hyvin - ja samalla tulee hyötykäyttöä "jätteelle" :D

      Poista