perjantai 14. heinäkuuta 2017

Äläs nyt hiilly

Tällä kertaa käsittelyssä on tuote, jonka arvostelemista olen vähän niin kuin kartellut jo jonkin aikaa ja vähän pidempäänkin. Syynä on se, etten millään pääse perille siitä, mitä mieltä tuotteesta olen. Kyseessä on Sokokselta löytämäni Bioré Deep Pore Charcoal Cleanser, hiiltä sisältävä kasvopuhdistusaine, joka jakaa omia mielipiteitäni siihen malliin, että jo senkin puolesta tuotetta pitää käsitellä täällä blogissakin. Luvassa ei siis ole jalostuneita mielipiteitä tästä hiilipuhdistusaineesta, vaan runsaasti emmintää ja jonkin verran faktaa. Koska edelleenkin: mielestäni on täkeää tietää, mitä tuote sisältää ja mitä sen sisältämät aineet tekevät.


Hiili on noussut ihonhoidossa todella trendikkääksi (vai menikö se trendi jo?! emmää pysy perässä), eikä syyttä. Se on ihonhoitoaine, jonka tehoon ihmiskunta on uskonut jo kauan, ja ihmekös tuo, sillä missä on tulta, on yleensä myös hiiltä. Ja sitten joku luolanainen (tahikka -mies) vain sai päähänsä laittaa sitä naamaansa. Ja huomasikin ihonsa olevan sen jälkeen puhtaampi. No jaa, en tosiaan tiedä, kuka alunperin keksi laittaa hiiltä kasvoilleen ja miksi, mutta joka tapauksessa kyseessä on luonnollinen ainesosa, jonka teho on todistettu monesti. Hiili tehoaa epäpuhtauksiin magneetin tavoin: sen kyky imeä itseensä likaa ja rasvaa on huippuluokkaa. Eikä hiiltä toki tungeta vain naamaan; olette varmasti kuulleet myös esimerkiksi valkaisevista hiilihammastahnoista.

Niin ja huomio vielä: mitään nuotiosta kaivettua hiiltä kosmetiikka ei sisällä, vaan puhdasta aktiivihiiltä.


Tähtiraaka-aineensa puolesta Bioré Deep Pore Charcoal Cleanser on sitä, mitä luvataankin: ihoa todella tehokkaasti puhdistava tuote. Ja toden totta, kyllähän ihoni on tämän geeliputsarin jälkeen puhdas ja raikas. Todella raikas. Melkeinpä liiankin raikas. Mutta mennään siihen myöhemmin. Koostumukseltaan tämä tuote on siis geeliä, jossa on harvassa pieniä kovia hippusia. Kuorivaksi en tätä tuotetta sanoisi, koska rakeita on siihen liian vähän. Siksi en oikein ymmärrä näiden näplyköiden funktiota. Putsari itsessään on harmaata geeliä, joka vaahtoutuu hyvin. Vaahto on tärkeää, sillä vaahtoutuessaan puhdistusaine pääsee tunkeutumaan ihohuokosiin asti puhdistaen näin tehokkaammin.


Huono puoli vaahdossa? Vaahdottavat aineet. Tämä putsari sisältää ainetta nimeltään sodium laureth sulfate, jota käytetään sangen usein vaahdottavana ainesosana niin shampoissa, hammastahnoissa kuin saippuoissakin. Ja akneputsareissa. Tämä sulfaatti on kuitenkin aika ongelmallinen aine, kuten CosDNA-analyysi kertoo. Asteikolla 0-5 SLS:n ärsyttävyys on 2, ja akneluokitus 3. Kyllä. Tämä akneputsareissa usein käytetty ainesosa aiheuttaa aknea tukkimalla ihohuokosia. Herkkäihoiset taas saattavat kärsiä ihoärsytyksestä SLS:ää sisältäviä tuotteita käyttäessään. Kannattaa siis tutkia sitä ainesosaluetteloa.


Toinen huomio akneihoisille: tuote mainostaa olevansa öljytön, mutta on hyvä muistaa, että öljyt ovat ihan ok myös rasvoittuvamman ja näppyläisemmän ihon hoidossa kuten aiemmassa postauksessani olen kertonut. Eli se että tuote on "oil free" ei välttämättä takaa sen olevan kovinkaan akneystävällinen tai mitenkään erityisen loistava rasvoittuvan ihon hoitaja.

Biorén sivuilla sanotaan, että:

Draws out and traps 2x more dirt and impurities than a basic cleanser, purifying pores to leave your face deeply cleaned and your skin tingly-smooth.

Tuotteen luvataan siis puhdistavan kaksi kertaa tehokkaammin, kuin normaalit putsarit. Kasvojen luvataan olevan syväpuhdistetut ja ihon tuntuvan kihelmöivän sileältä. Voihan "tingly-smooth" sentään. Putsari nimittäin sisältää mentolia. Mentoli on raikastavaa ja viilentävää. Tässä tapauksessa todella raikastavaa ja viilentävää. Jos tätä puhdistusainetta erehtyy laittamaan kasvoillensa silmät auki, on tuloksena sangen todennäköisesti vetistelyä - sen verran tujakat mentolihuurut silmiin hujahtaa. Iholla putsari on niin viilentävää, että melkein polttaa. Huh! Käytön jälkeen iho tuntuu raikkaalta ja rauhoittuneelta, mistä propsit, mutta valitettavasti käyttökokemus ei ole aina kovin miellyttävä.


Koska en edelleenkään omista pH-testiliuskoja, en ole päässyt testaamaan oman putsariputeloni happamuutta. Netistä löysin postauksen, jossa sen sanottiin olevan  4 ja 5 välillä, mikä on ihan hyvä pH-arvo puhdistusaineelle, ja tukee omaa käyttökokemustani. Iho puhdistuu, muttei tule natisevan puhtaaksi. Putsarin pH:lla on todella väliä, mutta siitä tulen puhumaan enemmän sitten, kun kirjoitan Cosrx:n Good Morning Low pH Gel Cleanser (huh!) -puhdistusaineesta.

Se ongelma, kun ei omista kuvausvaloja: törkeät varjot kuvissa. Anteeksi niistä. 

Kaiken kaikkiaan Bioré Deep Pore Charcoal Cleanserilla on sekä hyviä, että huonoja ominaisuuksia. Putsarin hiili on loistava ainesosa, ja mentolin raikastava vaikutus miellyytää samoin kuin sopivan matala pH. Hämmennystä aiheuttaa liiankin kylmäävä mentoli, sekä etenkin sodium laureth sulfate. Tuote on aika tujakkaa tavaraa, joten en suosittele tätä herkemmälle iholle. Tämä cleanser kyllä puhdistaa ihon loistavasti, mutta pelkona on ihohuokosten tukkiutuminen ja liikakin tehokkuus.

Itse olen käyttänyt tätä korkeintaan kerran-kaksi viikossa, silloin, kun naama tuntuuu ekstratörkyiseltä, ettei ihoni ärsyyntyisi liian tehokkaan puhdistuksen vuoksi. Jokapäiväiseen käyttöön tämä ei mielestäni sovellu, ja kannattaakin muistaa, että akneihoakaan ei tule käsitellä liian vahvoilla tai kuivattavilla (super kuivattava tämä Bioré ei kyllä onneksi ainakaan omalla ihollani ole) aineilla, vaan tarkoitus on löytää tasapaino ja saada iho rauhoittumaan. Tämä on sellainen putsari, jolle annan aina välillä mahdollisuuden hyvien ominaisuuksiensa vuoksi, mutta jota tuskin tulen ostamaan uudelleen.

Ja vielä: akneen taipuvaisten kannattaa olla tarkkana akneiholle mainostettujen tuotteiden ainesosien kanssa, että ei vain aja itseään pahempaan näppykierteeseen esimerkiksi SLS:n takia.

Pakollinen täytekuva. Kuvan rehu ei liity tapaukseen. 

Nyt kun tässä on ollut arvostelua arvostelun perään, niin kysynkin, millaisia postauksia jatkossa toivotte? Tuotearvosteluja on tulossa jatkossakin, mutta mitä muuta sisältöä olisi hauska lukea?

Xoxo Viivi

2 kommenttia:

  1. Mua nää hiilikauneustuotteet kiinnostaa paljonkin, mut tää taitaa jäädä kauppaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kiinnostaa etenkin hampaiden valkaisu hiilellä. Ehkä sitä vois kokeilla! :D

      Poista