perjantai 19. toukokuuta 2017

Aknetoneri testissä

Moi taas!

Koska kirjoitin arvostelun Instan puolelle, ajattelin samaan syssyyn kirjoittaa uuden tuotearvostelun myös tänne blogiinkin, kun asia on vielä muistissa. Mikä siinä onkin, että Instaan tuntuu olevan niin paljon helpompi postata...

No niin. Asiaan taas.
Tilasin vähän yli kuukausi sitten Roseroseshopin ebay-sivuilta 4 kappaleen paketin eteläkorealaisen (yllätys yllätys) Etude Housen AC Clean Up Toneria testiin. Samplen koko on 5 ml ja hintaa oli neljällä kappaleella huimat alle 3 euroa. Kukkaro ei siis näytteiden hinnasta huimasti onneksi kepene, etenkin kun tuote on ollut sangen riittoisaa. Olen käyttänyt tätä toneria nyt noin kuukauden pääosin sekä aamuin että illoin, ja pulloja on tyhjentynyt vasta kaksi.

Ensin olisi ehkä selitys paikallaan: toner on suomeksi kasvovesi. Syy, miksi kutsun korealaisia tonereita tonereiksi enkä kasvovesiksi, on se, että korealaiset tonerit ovat sangen erilaisia verrattuina länsimaissa myytäviin kasvovesiin. Länsimaiset kasvovedet ovat yleensä enemmänkin puhdistusta varten: niitä lätkitään pumpuliin ja tällä sitten pyyhitään kasvot puhtaiksi. Korealaiset (tai aasialaiset ylipäätään) kasvovedet ovat ennemminkin hoitavia. Toki niitäkin voi laittaa kasvoille pumpulilapulla, mutta itse suosin kättä: laitan tuotetta kämmenelle, hieron käsiäni vastakkain ja taputtelen tuotteen ihoon. Tarkoitus ei ole puhdistaa (esim. meikkiäämiä), vaan valmistella iho muita hoitotuotteita varten.

AC Clean Up Toner on akneiholle suunnattu tuote, jonka luvataan puhdistavan ja rauhoittavan punertavaa ihoa. Inci-lista onkin sen mukainen (löydät sen Etude Housen sivuilta): alkoholia, teepuuöljyä, salisyylihappoa, valkosipulia ja sipulia...
Perinteisten aknetuotteiden tapaan tämä toner sisältää siis alkoholia melkoisen paljon (2. listassa). Täytyy sanoa, että itse en ole kovinkaan suuri alkoholin ystävä  (siis ihonhoidossa... lol), joten se pistää hieman miettimään tämän tonerin arviota. Alkoholi saattaa ärsyttää ja kuivattaa ihoa, ja kuten öljypostauksessani totesin, mikään ihotyyppi ei hyödy kuivattamisesta - päin vastoin. Onneksi tämä toner ei ole kuitenkaan kuivattanut rasvoittuvaa ihoani ainakaan liiaksi.

Nöyrin anteeksipyyntöni yksikuvaisesta postauksesta. 

Salisyylihappo on BHA:ta (beta hydroxy acid), eli kemiallinen kuorinta-aine. Se myös vaalentaa ihon sävyä eli vähentää punaisuutta. Olen suuri BHA:n ystävä  (Cosrx BHA Blackhead Power Liquid -arvostelu tulossa), ja uskon sen tehoon vahvasti. Teepuuöljy on antiseptinen, aknen hoidossa yleisesti käytetty ainesosa, jonka ominaistuoksu on sangen ötökkämyrkkymäinen. Cosdna-analyysin mukaan AC Clean Up Toner ei sisällä mitään kovin hälyttäviä aineksia, eli en pelkää laittaa sitä kasvoilleni.

Tuoksu. Tuoksu on asia erikseen. Teepuuöljy, sipuli ja valkosipuli ovat sangen kiintoisa yhtälö, ja täytyy tunnustaa, että ensimmäisiä kertoja tuotetta kokeillessani olin vähän huumaantunut. "Otapa poika Offia!" pyöri päässäni. Tuoksuun kuitenkin tottuu, eikä se paha olekaan. Voimakas kyllä, mutta raikas! Taidan olla vähän rakastunut. Ja jos ei muuten tuotteesta tykkää niin käyhän se tosiaan itikkamyrkystä!

Fiilikseni tuotteesta ovat vähän ristiriitaiset, sillä en ole aivan varma, mitkä tekijät ovat vaikuttaneet ihoni kunnon huimaan paranemiseen - on nääs pari muuttujaa. Mutta sanotaanko nyt näin, että tämä toner on varmasti yksi muuttuja, olenhan käyttänyt tätä todella säännöllisesti kuukauden ajan. Ihoni on vähemmän rasvainen ja punoittava, eikä se ole koskaan ollut näin finnitön.

Tuloksia siis näkyy, mutta onhan tässä muutama miinuspuolikin. Suurin miinus on se, että vaikka tämä toner ei ole juurikaan kuivattanut ihoani, ei se ole sitä kosteuttanutkaan. Tällä hetkellä, ihoni kunnon ollessa näin hyvä, kaipaisin ihonhoitorutiiniini kosteuttavampaa toneria.

Ostaisinko tätä sitten uudestaan? Kyllä. Vaikka en tule jatkossa käyttämään tätä päivittäin - tai ainakaan 2 kertaa päivässä -  minusta tuntuu, että haluan tätä olevan aina kaapissani. Tai minulla mitään kaappia ole, vaan sellainen leviämispisteessä oleva taskuhommeli seinällä, mutta niin... Koska ihoni on taipuvainen akneen ja rasvoittumiseen, tuntuu hyvältä idealta jatkaa tämän käyttöä silloin tällöin - tai ainakin silloin tai tällöin, kun se tuntuu taas ärtyvän ja näppyyntyvän.

Kenties Etude House AC Clean Up Toner ei siis ole aivan ideaalinen ihonhoitotuote,  mutta sillä on kuitenkin omat vahvuutensa (ei vähiten se haju, uskokaa tai älkää, kun siihen tottuu, siihen jää koukkuun), joiden vuoksi olen siihen ihastunut. Tilatako sitten uusi samplepaketti vai ihan iso pullo, hmmmmm.....

xoxo Viivi

Ps. Postaus ei ole sponsoroitu ❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti