perjantai 5. toukokuuta 2017

Pandasilmille kyytiä

Heipä hei!

Testailin juuri julkaisemallani tubevideolla eteläkorealaisen Tonymoly-merkin silmänympärysnsaamioita, ja ajattelin kirjoittaa pienen arvostelun kyseisestä tuotteesta myös tänne blogin puolelle. Ei sillä, arvostelu löytyy kyllä myös englanniksi instasivuiltani, mutta hei, kolmas kerta ei ole liian mones kerta vai miten se nyt meni.


Tilasin kyseiset Panda's Dream Eye Patch - silmälaput suomalaisesta korealaiseen kosmetiikkaan erikoistuneelta verkkokaupalta Bearelilta jo jokin aika sitten, ja vihdoin ehdin tarttumaan niihin ja testaamaan, onko söpön ulkokuoren alla voimaa. Hinta yhdellä paketilla näyttäisi Bearelin sivuilla olevan 2,50 e, eli suhteellisen edullinen tuote on kyseessä. Nämä ovat periaatteessa mustat sheetmaskit silmille. Eli kangasnaamiot, joissa on hoitavaa nestettä (seerumia).

Kenties tapani (tämäkin) ovat vähän omintakeisia, mutta tykkään ihan ensimmäisenä haistella tuotetta. Vastassa oli tällä kertaa hento ja miellyttävä kukkaistuoksu, joka tuntui koko käytön ajan sangen miellyttävältä. Pidän ihanista tuoksuista, mutta... Ongelmani hajusteiden kanssa on se, että tiedostan niiden olevan turhia. Ihonhoidollisesti niillä ei ole mitään funktiota - ainakaan positiivista. Päin vastoin, ne saattavat jopa ärsyttää herkkää ihoa. Olen yhä enemmän luonnollisemman kosmetiikan puolella, joten turhat (tai jopa haitalliset) lisätyt ainesosat saavat minut epäröimään.


Mitä hyödyllisiin ja hoitaviin ainesosiin tulee, tässä tuotteessa on neljä pääraaka-ainetta. Aloe vera ja bambu (yllätys yllätys kun on pandasta kyse) hoitavat, rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa. C-vitamiini ja niasiiniamidi (niacinamide) taas kirkastavat ihoa. Opin tosin ihan äskettäin, että erilaisten toimintamekanismiensa vuoksi c-vitamiini ja niasiiniamidi kumoavat toisensa jos niitä käyttää yhtäaikaisesti - ne eivät siis toimi, jos ne lätkätään iholle samaan aikaan. Tämä sai minut sitten pohtimaan, onko näin myös kyseisen naamion kohdalla. En ole vielä perehtynyt asiaan tarkemmin, joten en osaa sanoa tämän enempää.

Panda's Dream -silmälaput ovat sangen paksua materiaalia, mikä osaltaan vaikeuttaa niiden käyttöä. Paksu kangas on hankala saada asettumaan iholle tasaisesti ja pysymään paikoillaan. Tämän vuoksi suosittelenkin rentoutumaan makuuasennossa,  kun näitä käyttää. Jos tahtoo, naamiossa silmän alapuolella olevat läpät voi kääntää ylöspäin, jolloin koko silmät (tai siis silmäluomet) peittyvät ja saavat hoitoa. Kannattaa kokeilla, mutta omalla vastuulla. Omia silmiäni naamio ei ärsyttänyt, mutta voi olla, että herkemmät yläluomet säikähtävät naamiota.


Pidin naamioita silmilläni noin 20 minuuttia. Ohjeessa kehotetaan pitämään naamiota 10 - 20 minuuttia, jolloin jää omaan harkintaan, kuinka kauan sitä pitää. Itse koin kykeneväni pitämään naamioita silmilläni sangen pitkään, sillä ne pysyivät kosteina koko 20 minuuttia, jonka jälkeen ne alkoivat menettää kosteuttaan. Sheetmaskien ei kannata antaa kuivua, sillä kangas alkaa tällöin imeä itseensä takaisin aineita ihosta, mikä tekee koko naamion käytön turhaksi - jopa iholle vahingolliseksi. Kannattaakin siis seurailla kangasnaamioitaan ja varmistaa, että maski ei kuivahda iholla.

Pakkauksessa oli kivasti ylimääräistä seerumia ja lätkin sen kasvoilleni hoitamaan. Kannattaa tosiaan käyttää sheetmask-pakkausten  mahdollinen ylimääräinen neste hyödyksi ja hoitaa sillä esimerkiksi kaulan ja rinnan alue, kädet,  ja, jos lirpettiä on oikein runsaasti, myös vaikka jalatkin. Pakettiin voi myös vaihtoehtoisesti tupata muutaman vanulapun, sulkea huolella ilmatiiviisti, ja käyttää laput naamiona esimerkiksi seuraavana päivänä. Hukkaan ei kannata heittää!


Mitä itse tuloksiin tulee, olin sangen tyytyväinen. Naamioiden jälkeen silmänympärykseni tuntuivat hoidetuilta ja kosteutetuilta. Huomasin myös jonkinlaista säihkettä (kuten videolla saattaa nähdä), mutta en tiedä, johtuiko se kirkastavista ainesosista (jos ne kumoavat toisensa, ne eivät olisi syynä), vai ekstrakosteutuksesta. Kosteutuksen myötä tuntui myös, että alkavat ryppyni (olen vanha ja ilmeilen liikaa) olivat vähän hentoisempia. Plussana vielä se, että seerumi ei tehnyt ihoani liian rasvaiseksi, niinkuin joskus naamioiden tapahtuu, kiitos rasvoittuvan ihoni.

Kaiken kaikkiaan pidin tuotteesta. Se saa paljon hauskuus- ja söpöyspisteitä, mutta olihan se myös toimiva. On toki totta, että koko naaman (silmänympärykset mukaan lukien) hoitavia kangasnaamioita saa jopa näitä läpyköitä halvemmalla, mutta siitä huolimatta koen, että näitä olisi aina hyvä olla muutama paketti varastossa. Saahan nämä naamalla ainakin söpöjä selfieitä. Eikä tummien ja ryppyisten silmänalusten ekstrahoitaminen ole koskaan pahitteeksi.

Tässä vielä video, jossa testaan tuotetta. Ennakkovaroitus höpellyksestä:



Xoxo Viivi ❤️

Ps. Postaus ei ole sponsoroitu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti