torstai 18. toukokuuta 2017

Markettimaski testissä

Ensin tunnustus: minä olen kasvonaamioaddikti. Korealaiseen kosmetiikkaan hurahtaminen on saanut minut sukeltamaan kangasnaamioiden (sheet mask) todella ihmeelliseen maailmaan yhä syvemmälle ja syvemmälle. Kangasnaamiot ovat todella näppärä keino hoitaa ihoa ja sen ongelmia tehokkaalla täsmäiskulla. Näin siis tietenkin vain, jos maski on toimiva.

Kaikesta tästä johtuen olin sangen innoissani, kun muutama viikko sitten törmäsin paikallisessa Citymarketissa sheet maskeihin. Mitä?! Sheet maskeja?! Meidän marketissa?! Kyse ei tosin ollut korealaisista tuotteista, vaan monellekin varmaan tutun Montagne Jeunesse -merkin Aloe Vera Face Spa -naamiosta. Montagne Jeunessellä on näitä yhden käyttökerran naamiopakkauksia vaikka minkälaisia, ja olen useampaa erilaista savi- ja peel off -naamiota merkiltä aikojen saatossa testannutkin - ja tykännyt lähes poikkeuksesta jokaisesta. Sheet mask heiltä oli kuitenkin aivan uusi tuttavuus. Sehän oli pakko saada! Tosin saaminen oli sangen helppoa jo hinnankin puolesta - kyseinen kangasnaamio maksoi alle 2 euroa.


Tässä välissä tunnustan, että postasin englanninkielisen arvostelun tästä Aloe Vera Face Spa -naamiosta Instagramiin jo jokunen aika sitten. Olen kuitenkin tässä myöhemmin selviävien seikkojen vuoksi miettinyt, kirjoittaako naamiosta blogiin ollenkaan. Koska kyseessä on kuitenkin useammastakin peruspirkon kauppapaikasta saatava tuote, tulin siihen tulokseen, että kenties arvostelun kirjoittaminen olisi paikallaan.

Tämä kangasnaamio sisältää niin aloe veraa, vihreää teetä kuin kurkkuakin. Aloe vera rauhoittaa, vihreä tee ravitsee ja puhdistaa ja kurkku kosteuttaa. Kuulostaa aika hyvältä naamiolta nestehukkaiselle iholle siis. Kaiken kaikkiaan tuotteen luvataan puhdistavan, kosteuttavan, kuulauttavan (onko se sana), tasapainottavan ja rauhoittavan kasvojen ihoa. Olen suuri aloe-naamioiden ystävä niiden kosteuttavien ja rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta.

Naamio on tarkoitus laittaa puhdistetuille kasvoille, antaa vaikuttaa noin 5-10 minuuttia, läpsytellä loput essencet ihoon ja lopuksi huuhtoa ylimääräiset pois. Täytyy sanoa, että en ole tottunut huuhtomaan ihoani sheet maskien jälkeen, sillä yleensä tarkoitus on antaa loppujen aineiden vaikuttaa iholla pitkin päivää tahikka yötä. Olin siis hieman ymmälläni ohjeistuksen edessä, mutta kaipa se on aina parasta totella valmistajaa.  


Kangas oli jännä, sillä siinä oli kuvitus. Yleensä sheetit ovat tylsän valkoisia, joten tämä naamiokangas tuntui hauskalta idealta. Se oli kuitenkin todella paksu. Todella paksu. Niin paksu, että oli tyystin mahdotonta saada sitä istumaan kasvoilla kunnolla. Se ei tarttunut ihoon joka paikasta, kuten sheet maskin kuuluu, vaan lerpotti väistämättä etenkin taitosten kohdalta paksuutensa vuoksi.

Naamio tuntui myös todella kuivalta. Yhtään ylimääräistä essenceä ei paketissa ollut, ja kankaassakin sitä tuntui olevan liian vähän. 10 minuuttia tämän naamion kanssa on ehdoton maksimi, sillä kuiva sheet mask vain imee ravinteet itsestään takaisin itseensä. Tämän vuoksi kuivaa kangasnaamiota ei saisi kasvoilla pitää. Tämän vuoksi etenkin erittäin vähän essenceä sisältävän kangasnaamion kanssa tulee olla tarkkana.

Yritin parhaani mukaan taputella loput essencet ihooni, kuten tapaan kuuluu, mutta valitettavasti naamani jäi maskin jäljiltä todella tahmaiseksi. Tuntuikin lopulta ihan hyvältä idealta pestä kasvot naamioinnin jälkeen.

Tulokset? Käytön aikana tunsin aavistuksen kihelmöintiä, mikä saattaa joskus olla merkki siitä, että tuote toimii ja tekee ihossani taikojaan. Mitään merkkejä taioista en kuitenkaan nähnyt. Ihoni oli kyllä joltisenkin kosteutetumpi, mutta tuntui edelleen kuivalta ja ärtyneeltä. Nyyh.


Propsit siitä, että naamion tuoksu on todella mieto, vaikka se sisältääkin hajustetta. Suuret propsit myös siitä, että brändin naamiot ovat vegaanisia ja cruelty free!
All in all voin onneksi sanoa, että ainakaan naamio ei tehnyt mitään hallaa iholleni, jos ei nyt mitään hyvääkään. Se ei myöskään lohkaissut suurtakaan osaa budjetistani, eli harmittamaan se ei jäänyt. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Montagne Jeunessen (7th Heavenin) muita naamioita, sillä kuten sanottua, olen todella pitänyt niistä. Ja, kuten myös sanottua, niitä löytyy todella monesta kaupasta ja marketista.

Hän on muuten täällä taas. Neiti kevät ❤

xoxo Viivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti