sunnuntai 26. helmikuuta 2017

DIY-kanamunanaamio

Heipä hei taas!

Ajattelin tällä kertaa jakaa ohjeen todella yksinkertaiseen kasvonaamioon, jota testasin videollakin noin viikko sitten. Kyseessä on siis itse tehty peel off -naamio kananmunasta ja vessapaperista. Jos iho kaipaa nopsaa ja tehokasta puhdistusta kannattaa suunnata jääkaapille ja vessaan ja tekaista itselle nopsa munamaski.


Tarvitset:

2 kananmunan valkuaista
vessapaperia
vanha meikkivoidesivellin tai kasvonaamiosivellin 


Jotkut hieman vatkaavat valkuaisia esim. haarukalla. Itse vain sekoittelin munaa hieman siveltimellä ennen levittämistä.

Sitten vain hommiin! Ensin kasvoille laitetaan kerros munanvalkuaista. Naamion voi tehdä koko kasvoille, tai sitten vain esimerkiksi ongelmakohtiin, kuten nenään. Munan jälkeen kasvoille laitetaan vessapaperia. Kannattaa jakaa arkit ohuemmiksi, eli erotella paperin kerrokset (jos niitä on... toivottavasti on vessassakäyntiä ajatellen). Paperikerros kiinnitetään vielä kerroksella munaa.

Jotkut laittavat kaksi paperikerrosta (eli munaa, paperia, munaa, paperia, munaa), itse tyydyin kuitenkin yyyyyyyyyyyyyyyy (voi että kun lapsi rikkoi y-näppäimen, ja se heiluu nyt irti - näppäin siis) yhteen kerrokseen. Ohuen paperin asettelu ja kiinnittäminen on suhteellisen hankalaa, joten yksi kerros saa minun puolestani riittää!

Suosittelen kaikkien peel off-/kuorintanaamioiden tapaan välttämään silmänympäryksiä, suuta, herkkiä/ärtyneitä kohtia ja (kulma-)karvoja!



Sitten vain odotetaan, että naamio kuivuu. Ja se muuten kuivuu kivikovaksi! Fiilis ei ole mitenkään erityisen hyvä; tuntuu, että kasvot sykkivät kovan kuoren alla. Kun naamio on kokonaan kuivunut, on aika repiä se irti. Maksimaalisen hyödyn saamiseksi kaikki peel off -naamiot kannattaa vetää irti alhaalta ylöspäin. Näin kaikki mahdolliset epäpuhtaudet ja karvat (auts!) lähtevät irti. Lopuksi kannattaa pestä kasvot!

Itse en huomannut mustapäitä hirveästi lähteneen, mutta ainakin pienet vauvakarvat ja kuolleet ihosolut saivat kananmunanaamion myötä kyytiä. Samoin kyytiä sai kaikki ihossa killunut rasva (jota minulla kyllä riittää).

Munanvalkuaisen uskotaan olevan hyvä apu ravoittuvalle ja akneiholle. Sen sanotaan auttavan rasvoittuvaa ihoa, hillitsevän tulehdusta, tasoittavan punaisuutta ja kiristävän ihoa. Ja ainakin oman kokemukseni mukaan se teki kaikkea luvattua! Ihohuokoset olivat aavistuksen pienemmät, oho tuntui timmiltä ja syväpuhdistuneelta. 

Miinuksena täytyy sanoa, että iho oli naamion jälkeen ekstrakuiva! On toki hyvä, että ylimääräinen rasva poistuu, mutta tämä valkuaisnaamio taisi imaista kaiken mahdollisen kosteuden ihosta. Skinmison Pore Corset Serum yhdessä kosteusvoiteen kanssa auttoi ihon kosteustasapainon palautumisessa. Kyseinen seerumi on käytössäni etenkin peel off -maskien käytön yhteydessä, jotta naamion poisvetämisestä venyneet ihohuokoset palautuisivat pienemmiksi.

Koska naamio oli todella kuivattava, en suosittele sitä kuivempi-ihoisille. Samoin herkkäihoisille kuorintanaamio saattaa olla liian raju. Jos sitä vastoin iho on syväpuhdistuksen tarpeessa, kannattaa aika-ajoin töllätä naamaansa vähän munaa ja paperia.

Tässä vielä video naamion kokeilusta:



xoxo Viivi

Ps. Olet ihana!

Postaus ei ole sponsoroitu,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti